sponsorlu bağlantılar

16 Aralık 2010 Perşembe

Wikileaks’ın kurucusu Julian Assange serbest kaldı

Wikileaks'ın kurucusu Assange serbestAmerikan Dışişleri Bakanlığı’nın bilgilerini kamuoyuna açıklayan Wikileaks’ın kurucu Julian Assange çıkarıldığı mahkemece kefaletle serbest bırakıldı. Assange, İsveç’te bir kadına tecavüzden tutuklanmıştı.

İngiliz Yüksek Mahkemesi, Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’la ilgili kefaletle serbest bırakılma kararını onayladı.

İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesi, Assange’ın 200 bin sterlin kefaletle serbest bırakılmasına karar vermişti.

İngiliz Yargıç Howard Riddle, tecavüz ve cinsel tacizle suçlanan Assange’ı, 11 Ocaktaki duruşmasına kadar koşullu olarak kefaletle salıverdi.

Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange’ın kefaletle serbest bırakıldrığı bildirildi. Bir sonraki duruşma 11 Ocak’ta görülecek. Assange, İsveç’te bir kadına tecavüzden tutuklanmıştı.

200 BİN STERLİN KEFALET

İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesi, Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın 200 bin sterlin kefaletle şartlı tahliyesine karar vermişti.

Assange’ı bugün İngiltere’nin başkenti Londra’daki duruşmasında avukatları Mark Stephens ve Geoffrey Robertson savundu. Duruşmada avukatlar, Assange’ın kefaletle serbest bırakılmasını talep etmişti. Yargıç bu talebi kabul ederken, bir sonraki duruşmanın 11 Ocak 2011′de yapılmasına karar vermişti.

Yargıç ayrıca tahliye şartlarını belirledi. Buna göre, Assange’ın pasaportuna el konulacak, elektronik kelepçe takılacak ve polis gözetiminde olacak.

Assange yaklaşık iki haftadır Londra’daki Wandsworth cezaevinde tutuluyordu.

Julian Assange kurucusu olduğu Wikileaks’ın yayımladığı gizli belgeler nedeniyle yargılanmıyor. İsveç Assange’ı iki kadına tecavüz etmekle suçluyor ve kendisine iadesini talep ediyor. Assange ise iddiaları reddediyor ve İsveç’e iadesini önlemek için mücadele edeceğini söylüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder