sponsorlu bağlantılar

30 Ağustos 2010 Pazartesi

İran ile Carla Bruni savaşı vecm cezası Sakine Aştiyani

İran’da hükümet yanlısı Kayhan gazetesi, zina yaptığı suçlamasıyla recm cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani’yi savunan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni ve Fransız aktris Isabella Adjani için başyazısında “fahişeler” ifadesini kullandı.

Gazetede “Fahişeler insan hakları protestolarına katıldı” başlığıyla yer alan makalede, Bruni’nin first lady olmadan önceki renkli aşk hayatı anlatılırken, bugüne kadar birçok ünlüyle de birlikte olduğu belirtildi.

İngiliz gazetesi The Daily Telegraph'ın haberine göre, İran devlet televizyonu da Bruni'yi “terbiyesizlik” yapmakla suçladı.


Bruni’ye yönelik saldırılar, "first lady"nin, Aştiyani’nin serbest bırakılması için bir dilekçe yazmasının ardından geldi.

Bruni, geçtiğimiz hafta Aştiyani’ye hitaben yazdığı açık mektupta, "Senin gibi bir cezaya çarptırılan biri için kim sessiz kalabilir? Kanını akıtmak neden? Çocuklarını senden çalmak neden? Sadece yaşadığın, sevdiğin, kadın olduğun ve İranlı olduğun için mi? Benliğim bunu kabul etmeyi reddediyor. Kocam seni savunacak, Fransa seni feda etmeyecek" ifadesini kullanmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder