sponsorlu bağlantılar

31 Mayıs 2010 Pazartesi

BM Güvenlik Konseyi toplandı,hangi kararlar çıkacak

BM Güvenlik Konseyi, Türkiye'nin talebi üzerine İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasının ardından acil toplandı
31 Mayıs 2010 Pazartesi, 20:45:47

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantıya katılmak üzere geldiği ABD'nin New Jersey eyaletindeki Teterboro havaalanında basın toplantısı düzenledi.

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasıyla ilgili olarak, "Bu mesele uluslararası toplum ile İsrail arasında ciddi bir meseledir. Türkiye olarak buna herhangi bir gerekçe bulunmasına, gerekçe gösterilmesine izin veremeyiz" dedi.

"Herşeyden önce bu mesele uluslararası toplum ile İsrail arasında ciddi bir meseledir. Sivil ve uluslararası nitelikte bir yardım konvoyuna askeri bir düşman unsur gibi böylesine bir saldırıda bulunmak, hele hele uluslararası sularda bir saldırıda bulunmak her türlü uluslararası hukuka aykırıdır, BM'nin temel felsefesine aykırıdır. Bu ancak ve ancak bir korsanlık, bir barbarlık durumunda ortaya çıkabilecek bir tablodur. Türkiye olarak buna herhangi bir gerekçe bulunmasına, gerekçe gösterilmesine izin veremeyiz."

0 yorum:

Yorum Gönder